NMS Gjenbruk med «Grønn fredag»

-Vi ønsker å være et miljøvennlig alternativ til Black Friday. Det sier Ina Kjøstvedt i gjenbrukskjeden NMS Gjenbruk.

I fjor ble det en suksess når de drog i gang Grønn fredag i sine 50 gjenbruksbutikker. Og de gjentar suksessen i år. Inge Kallestad tok en prat med Kristine Byberg, leder for NMS Gjenbruk sin butikk på Sola i Rogaland, og Ina Kjøstvedt, som er daglig leder for NMS Gjenbruk sine 50 butikker.

Også Norsk Luthersk Misjonssamband sin gjenbrukskjede, NLM Gjenbruk,  satser på Grønn fredag under slagordet «Grønn Fredag – skaper bærekraft». Men i NLM Gjenbruk er det opptil hver enkelt butikk å bestemme om og hvordan de er med på kampanjen, opplyser daglig leder Bjarte Rydland.

Det er Det Norske Misjonsselskap, NMS, som står bak NMS Gjenbruk.  Det er i år 20 år siden de startet sin første gjenbruksbutikk. I dag har det blitt en stor kjede med 50 butikker ,- og en årlig omsetning på over 50 millioner kroner. Kristine Byberg er daglig leder for NMS Gjenbruk sin butikk på Sola i Rogaland, – den første butikken som kom i gang høsten 1998.