Velkommen til pTro!

Etter navnekonkurransen tidligere i vinter, er det nå klart at den nye, sammenslåtte radioen får navnet «pTro».
– Navnet sier noe om hvem vi er og hva vi vil, sier styreleder Erik Waaler.

P-en signaliserer at det er en radiokanal, etter modell fra P1, P4 og en rekke andre. «Tro» viser til at troen på Jesus er det viktigste radioen ønsker å formidle.

Vil servere god radio

De tre søsterradioene Radio Sørvest (Stavanger), Gimlekollen Radio (Kristiansand) og Radio Gnisten (Bergen) har allerede i lang tid samarbeidet tett, med utveksling av saker, og samproduksjon av programmer. Ved nyttår ble radioene slått sammen i et nytt eierselskap. Fra torsdag første mars er vi også én radio på luften.

– Målet er å nå mye lengre ut, få høyere kvalitet på radioen, og en mer samkjørt radio. Målet vårt er å servere veldig god radio, sier Styreleder Erik Waaler, som håper at lytterne vil ta godt imot det nye navnet «P tro».

Mange navneforslag

Det kom inn 137 forslag til navnekonkurranse som ble utlyst litt tidligere i vinter. Vinnerforslaget ble postet på Facebook av Kenneth Hjortland. Han vinner dermed den utlovede premien: En Pinell DAB-, internett- og FM-radio. En stor takk for forslaget, og tusen takk til alle som engasjerte seg og sendte inn forslag!

Fortsatt lokal

Den lokale tilknytningen blir ivaretatt, selv om det nå blir mye samsending mellom Bergen, Stavanger og Kristiansand. Separate, lokale sendinger i Kristiansand og i Stavanger-området får også plass på sendeplanen klokken 10 og kl. 22 mandag til fredag, under vignetten «P tro lokal».

Endringer i sendeplanen

Selv med nytt navn, og en del omlegginger i sendeplanen, vil det ikke være vanskelig å kjenne igjen radioen. Noen programposter får nytt sendetidspunkt. Tirsdager klokken 20 vil musiker og sanger Sveinung Hølmebakk være programleder for et nytt musikkprogram. Oppdaterte sendeplaner vil snart være tilgjengelig her på radiosorvest.no.

I forbindelse med sammenslåing og navneendring er det mange praktiske detaljer som skal på plass. Ny logo og nye nettsider kommer – men er foreløpig ikke klare.